luni, 26 ianuarie 2009

subiect de blog stupid de 'serios'

na ca mi-am gasit un subieeect..si totul pornind de la vizionarea unui episod dintr-un serial ft 'dashtept' adica nu orice telenovela moderna la care se uita pseudo-intelectualii, si anume 'grey's anatomy'..pai ce ziceam..asa-i ca e foarte academic-like? brain candy? more like brain-dead-ening..

noh..deci sbiectul era..din ultimele episoade..cu condamnatu la moarte care e 'perfect match' pt ala micu de moare de 'liver failure' (damn hospital slang...ca numai in engleza stiu termenii)..asa..si problema mea e..de ce in loc sa-i omoare pe-astia, nu fac ei frumusel o lege prin care ii baga in coma si in timp ce is in coma le iau organele si le dau la diversi indivizi care mor oricum ca nu-s destui donatori.

mda, chiar dezbateam cu deni, si nu ajunsesem la nici o concluzie oricum, dar punctele atinse fura:

io: de ce nu introduc legea asta, ca practic tot ii vor morti, singura chestie 'egoista' mi s-ar parea ca vor sa-i si chinuie cu ocazia asta..(asta cand era cu scaunul electric..si mna, the whole dead man walking..inducing mental stress)

deni: dar probabil se gandesc ca aia pot muri mai impacati gandindu-se ca fac si un bine..si ideea e ca-i tortureze..momentul mortii sa fie unul terifiant..ca o pedeapsa

io: ete -injuratura-, pai ne gandim sa-i dam astuia o lectie sau ne gandim sa facem si-o 'afacere' cu ocazia mortii astuia..sa profite si-un amarat care se curata prin spitale? la fel si cu condamnatii pe viata, ca tot stau ei frumos, duc un trai linistit in inchisoare, fara grija zilei de maine, doar poate cu grija sa nu scape sapunul..

deni: pai..asta cu inchisoarea pe viata na..sa zic ca toti ar vrea sa se omoare ca sa scape de corvoada asta ..ma gandesc..

io: eeh na, ce trai pe ei, sa stea sa citeasca toata ziua, sa joace carti cu baietii, sa-si scrie memoriile, poate au si televizor, internet..man, perfect lifestyle for all coachpotatoes with no future prospects, iti dai seama ce 'promoting add ar fi asta' : kill a person, and you'll live happily ever after.

tot io: serios acum, daca tot n-au drepturi, adica le iau dreptul la viata(/la libertate), de ce nu si modul in care mor?

deni: sa zicem ca ar putea sa le dea optiunea sa-si doneze organele..dar obligatoriu in nici un caz.

io: pai sa le dea tot lor ..condamnatilor, optiunea? sau aia care vor treaba asta..sâc! sâc! ca nu vrem sa-ti dam satisfactie..si aia care zic 'nu..io vreau sa mor in inchisoare'..pai p-astia ii luam

deni: pai oricum ii pune sa aleaga..spanzurati..cu injectie...coma, desi faza cu injectia mi se pare chiar oke..ca atunci nu mai e faza de durere.

io: si ce..acuma nu-mi zice ca tre sa le ceara voie rudelor sau nevestei daca pot sa le ia organele? nu nene..ai omorat..esti condamnat la moarte/pe viata..pai putem sa jucam si fotbal cu intestinele tale daca asa vrem noi.

deni: si totusi..te gandesti ca nu poti chiar asa..ca poate donarea de organe vine in contradictie cu convingerile religioase. ca ai vazut cum toti condamnatii la moarte au voie sa se spovedeasca..sa vb cu preotu'. pana la urma ai dreptul sa te caiesti.

io: pai din moment ce-i iei dreptul la viata..ce..religia e mai importanta? no..adica nu-s nici pro pedepsa cu moartea..da daca tot e sa fie..de ce nu sa si iasa cineva in castig..

si am mai aberat putin, pe subiect, pe langa subiect..

no conclusion was reached..not to be continued.

Un comentariu:

Anonim spunea...

bine ca nu sunteti studente la drept!!!