marți, 11 octombrie 2011

de prin lume adunate...eu nu fac politica

Voiam sa va spun ca se intampla ceva misto in lume, care sper sa nu se termine prea curand si de la care ar trebui poate sa luam cateva lectii:
#occupywallstreet

Daca intrebi, un roman din trei, sau poate chiar doi, o sa iti spuna ca americanii sunt prosti facuti gramada. Ete ca americanii, asa cum sunt ei (proaspeti laureati ai premiului Nobel pentru economie btw), mai dau o lectie lumii despre free speech, despre schimbare si faptul ca daca ceva merge rau in tara ta, parte din responsabilitatea de a indrepta lucrul ala cade si pe tine.
Stau si ma intreb daca nu meritam si noi o voce, adica generatia noastra de romani, astia care tacem malc si inghitim cu spor. Sunt sigura ca putem si noi, in mod pasnic, sa aratam ca nu suntem oile proaste care ne cred.

Pe de alta parte, azi imi venea sa injur cu spor presa romaneasca. la ora asta se petrec atatea lucruri misto in lume, sau respectiv atat de multe lucruri serioase care ar avea repercusiuni si pentru noi. ce am vazut io azi in presa romaneasca:


manele, mafioti si povesti cu bau-bau. pe sistemul tara arde si baba se piaptana


pentru cine se intreaba, adevarul poate fi dat in judecata la faza asta. e o ineptie si dezinformeaza. bijuteria asta mica era in top stiri, ingropata de 5 arte articole despre clanul butoane sau cum naiba se numeste ala care, cred, e implicat in ceva ucidere baschetbalist american.

Asta cu baschetbalistul e in toate ziarele. bai oameni buni, chiar asa?? La 70 Km de Arad mai mai ca se prabuseste Europa, si astia umplu stirile cu un amarat de baschetbalist, doar pentru ca e american (not to mention ca ambasada americana joaca tontoroiu cu autoritatile romanesti la ele acasa).


De la titlu pana la concluzie, mi se pare un articol tot lipsit de profesionalism, facut pentru micul smecherash pentru care se pare ca scriu cei de la capital. Era pe prima pagina, mare cat o zi de post.

Ce Mircea Badea??? Au si astia intr-un fel dreptate cand il fac maimutoi. Le-as face io astora o tocanita de gazete, dar nu despre boc sau udrea sau mai stiu io care...as incepe cu institutia presei si as continua cu lipsa totala de educatie financiara si politica a publicului romanesc. si te mai miri ca sunt votati dobitoci. pai daca nu stii cu ce se mananca un stat, un sistem, o economie, cum sa stii ce sa alegi? cum sa isi dea un om normal (si aici va rog sa va ganditi ca romania nu e numai bucuresti) seama ce inseamna agenda candidatului x sau y pentru el?

Presa nu e show business, si nu mi se pare ca e cazul nici sa radem nici sa cascam gura ca vitelul la poarta noua la rezultatele de la bacul de anul asta. Ci poate ar trebui sa gandim putin la ce inseamna asta pentru NOI, si daca suntem impacati sa lasam lucrurile sa mearga asa in continuare. Ne-ar placea oare peste 30 de ani, uitandu-ne in spate, sa spunem ca 'daa, a fost greu in romania, dar generatia noastra a rabdat stoic', sau sa raspundem cu 'da, a fost greu, dar am schimbat ceva si acum e mai bine'. poate ca in loc sa vrem europa, ar trebui sa ne vrem inapoi tara si respectul de sine.


p.s.; nu vreau sa fac politica, nici pe departe. astea sunt doar cateva din frustrarile mele...si m-am gandit ca nu e loc mai bun ca asta ca sa ma racoresc putin

6 comentarii:

Anonim spunea...

bre, una e să vorbești despre speranță și alte asemenea lucruri sfinte din viena și alta din bucurești.

Twister spunea...

pai nu ar trebui sa fie, asta incerc sa spun...
doar avem noi impresia ca la noi nu se poate, sau ca e greu, sau car sau mar....se poate si in bucuresti, trebuie doar sa ne dezamortim si sa scapam de complexul de inferiotitate

Oana spunea...

bai, eu sunt in aceeasi tabara cu andreea...
la noi protestele devin huge parties, ca sa nu mai spun ca toata lumea asteapta sa i se dea ceva, orice...

Admin spunea...

Subscriu, Andreea. Bine spus si pertinent. Ne gindim. Serios. Trebuie sa miscam ceva, ca eu nu vreau sa fac o mie de ani si sa am frustrari ca "unde dom'ne, la omu' sarac nici boii nu trag, sintem niste victime".

Admin spunea...

Mo. :)

Twister spunea...

momo, acu vazui...

da mai oameni buni, sa facem ceva, ca mie imi vine sa urlu.si pun pariu ca nu sunt singura....ma ofer voluntar, folositi-ma :D! cum era tricoul ala de la watumi, "ajut cu placere":)))