luni, 31 octombrie 2011

reflectii tarzii de luni

mai, iar mi-am aruncat ochii pe presa romaneasca, iar m-au apucat pandaliile...tara lui papura voda vazuta din afara, adica strict prin ochiul presei, pare un proiect marca tim burton.

de la hoti batuti de pensionare, la ciobani dopati cu somnifere ca sa li se fure oile, pana la popeye marinarul, grobianul din fruntea statului, totul pare luat dintr-un roman suprarealist. nu cred ca e coincidenta ca tocma' un roman a dat nastere teatrului absurd, avea ionescu material d'acasa...eu zic ca brandul de tara ar fi trebuit sa fie 'romania: aici gasesti senzatii tari!', sau in stilul gilette 'romania, pentru cetateni puternici!'...sau ar fi si mai misto daca la granita vamesii s-ar imbraca in paltoane lungi de piele, cu ochelari negri fara rame, si ar intampina turistii in modul urmator:
"You have reached the romanian border. you now have a choice: you take the blue pill and we send you back safely on the next plane; you take the red pill, we stamp your passport and you get to see just how far reality can truly stretch" La faza asta e musai ca vamesul sa faca cu ochiul si sa zambeasca dement.

Sau, "You have reached the romanian border. Please leave all you preconceptions about what is possible/impossible behind". si sa dea naiba daca nu i-as astepta pe toti cu carute, sa-i duca macar pana la iesirea din aeroport. si, in spiritul aloha, as alinia o serie de tanti din alea de la tara, cu tite mari si saruturi umede, sa le puna la toti cate o legatura de usturoi anti-vampiri dupa gat. pai ce papucii nostri!

Asa, mai metaforic, as zice "Welcome to romania! Keep your eyes open and you will leave a richer man."


Ce e si mai scary decat presa romaneasca, sunt comentariile diversilor anonimi care scuipa pareri prin paginile online ale presei romanesti. Alea sunt pentru avansati. Trebuie sa te pregatesti din timp, sa faci yoga, mantre, sa te spovedesti, tii post si dupa aia intri si citesti comentariile. Acolo explodeaza fantasticul, mama zonei crepusculare si gaurile negre din univers acolo incep si se termina toate.
M-am surpins avand niste reactii relativ schizoide...iti vine sa razi si sa plangi in acelasi timp, ca regele din poveste. tremura barbia, incepe sa se zbata un ochi. Dupa 5 minute de indecizie, te trezesti brusc animat si iti vine sa faci ceva rau, sa arunci laptopul, sa urli la ecran, sa asculti niste lady gaga...

ar fi genial daca ar face cineva o carte, un almanah al postarilor de pe siteuri de stiri/bloguri. pana atunci, eu as vrea sa va fac cunostinta cu personajul "gigi". Gigi este reprezentat al speciei "se coace un complot!". Adica nimic nu-i scapa nasului lui de detectiv semidoct, amusina toate conspiratiile mai ceva ca Charlie Sheen praful alb. Eu il vad pe Gigi ca un om casatorit, intre doua varste, genul care se targuie cu vanzatoarele pe la tarabe cand face aprovizionarea cu gogosari pentru iarna, ii spune "mami" sotiei si nu iese de sub papucul ei. il citez, deci, pe gigi:

Incepe lejer, nu intra din prima in paine:
"CEI MAI SCARBOSI INFORMATORI SUNT AGENTII STRAINI CARE MISUNA ZIUA IN PLATOURI DE TELEVIZIUNI IAR SEARA LA AMBASADE STRAINE,CA SA TOARNE INFORMATII VITALE ALE INTERESULUI NATIONAL!"

Nu a spus destule...el are o misiune, sa indeparteze ceata din ochii co-nationalilor lui, sa le aduca adevarul:

'" e plin de spioni in tara romaneasca,SRI-ul doarme,sforaie,SIE prin razvan ungureanu face pleaciuni la israel,la Hebrew univesity,cu holocaustul lor,iar noi vorbim de Securitatea diabolica.TOTI cei desconspirati sin in care s-a aruncat cu pietre sunt din anii tiraniei Ceausescu.
uitam INTENTIONAT sa spunem de cei din anii stalinismului,pentru ca erau EVREI,ca burah tescovici alias Teohari georgescu,MAICopii lor nu sunt spioni mossad,ci mari democrati cu cravata capitalista! e RIDICOL! ''

OPA! deci am intrat in mossad, si alte fructe exotice.

"Ceausescu a ascultat orbeste de diabolicul rabin rosu MOSES ROSEN,si a imbogatit banciile judeo-capitaliste mondiale,INFOMETAND poporul roman!!!iar Europa Libera a profitat din plin,ca sa strige contra nationalismului ceausist!TOTUL e concentrat CONTRA poporului roman!!!!!!!! U.E. FMI,NATO, CSI, MOSSAD, ISRAEL, USA,CHINAau distrus poporul roman,iar azi visati la regele Mihai NKVD-istul lui BODNARENKO.sunteti RIDICOLI!''

FUGITI BAAAAAA!!!! Panica, se vrea raul romaniei, they are all against us, e clar! btw: la faza cu diabolicul rabin rosu, care mi se pare priceless, mi-au venit in minte imagini cu Rasputin din Disney's Anastasia, sau vocea lui Aku din Samurai Jack cu "unleashed an unspeakable EVIL"

revenind, omul nu se da batut, mai are de spus. Continua cu o tirada extraordinara, da nume, fapte, locuri conspiratii, etc. Este neobosit si grav suparat pe soarta. nu copiez tot ca nu are rost. doar alea mai dure:

"ar fi mai bine sa va legati de spionii straini,care au introdus in 1989 avortul prunc-uciderea,iar acum neamul romanesc dispare GENETIC!"

"iata spre exemplu un domn care are nume de cod(numele de la Sinagoga diabolica e strict secret),care ziua e in platou la Realitatea,si antena 3,4,5,6,7, iar seara pe la ambasada israelului si USA( ca si Gitenstein e tot evreu,dar american). Conform wikileaks acest tovaras Chirieac merge des pe la ambasada USA cu informatii despre Basescu!! "

A se intelege. numele de cod de la sinagoga DIABOLICA! MWAHAHAHA! *thunder and lightning on the background* MWAHAHAHAHAHAH!!!!

Acelasi Gigi termina apoteotic cu urmatoarea confesiune:

"am plecat sa-mi iau medicamenteleeeee!"

Si daca ati ajuns pana aici cu cititul, let me know, ca meritati o cola din partea casei! mnah, personajele gen "gigi&friends, colegi de salon", imi fac mie viata mai colorata. Lemme know daca you are also feeling these guys, ca promit sa fac sectie cu 'salata de comentatori de pe net', sau "prin saloanele onlineului" or something of this sort. Hai sa-i adunam pe memorabili!


Niciun comentariu: