marți, 25 octombrie 2011

sfarsit de octombrie

zi mai urata ca asta cu greu imi amintesc...ploaie, vant, ceata, frig, bezna afara aproape toata ziua.
and yet, despite all this, imi este la fel de greu sa imi amintesc o zi in care am fost asa de productiva. care sunt sansele sa am o ciuperca pe post de creier?
Vesti bune primite azi, tineti pumnii la fata sa fie si mai bune maine-poimaine. daca maine ma desumflu ca un cozonac, asta e ... macar azi a fost zi buna

Also (btw, am inceput sa detest cuvantul asta, ca se strecoara ca tzatzele in orice onversatie sau text) am aflat/facut mai multe chestii interesante azi:

1) Radem noi radem de Romanica noastra, dar uitam de cele mai multe ori ca la xyz kilometri nord-est de bucuresti, zace intr-un somn negru/rosu chisinaul. Azi am sunat la o companie din chisinau de 5 ori, la 4 numere diferite. Primele doua, suna suna, ioc raspuns. La al treilea imi raspunde o pitzi mofluzata cu mda. dau nume eu, nume firma si intreb daca am nimerit la compania care trebuie. ea imi spune criptic ca trebuie sa astept - nu ma pune pe hold, doar pune receptorul jos, deci io puteam sa aud tot ce se intampla in camera. si aud - pitzi zbiara din toti rarunchii "FATAAAAAA, hai fata ca te cauta cineva la telefon "....pe fundal se aude clar o crainica de la telejurnalul din Republica Moldova, la mine in cap se deruleaza amintiri cu Tvr 1 din copilarie...acceasi voce stridenta de pitzi imi intrerupe brusc si nepoliticos filmul amintirilor 'hai mai repedeeeee, n-auzi ca te cauta cineva la telefon??'....actualitatile continua..."aoleeeuuu fataaa, da vii odata??"..."azi, pe bulevardul stefan cel mare din capitala, presedintele....'...si uite asa am asteptat eu 10 min. chiar imi trebuia un raspuns urgent de la astia. asta 1. 2: ma prinsese jurnalul de stiri. Am inchis cand s-a terminat. numita 'FATAH' nu s-a sinchisit sa vina la telefon.

Buuun, cum ziceam, aveam nevoie sa dau de ei urgent. incerc si al patrulea numar de telefon.mi se raspunde in Rusa. Vorbesc romana. vocea de la telefon ( de femeie cred, am dedus ca peste Prut se mai comercializeaza inca tigarile carpati fara filtru) insita in ruseste. nah, acu, daca mahomed nu vine la munte....am inceput eu cu niet gavari ruski. Rumanski. mi se raspunde cu Pajalusta, legatura face click (ciocanul si securea imi apar brusc pe fundalul mintii) si dau de un moldovean care baguia ceva romana. Cu asta m-am inteles. baiat simpatic.

Trebuie sa va povestesc odata despre conversatiile mele telefonice in Africa.

2) Fun fact: Seful meu, vorbitor nativ de vieneza, pronunta chinsinau in urmatorul fel (a se citi in engleza); cheesy-now. EXACT asa. Era sa fac hernie azi, depunand eforturi supraomenesti pentru a ma abtine de la a ma tavali pe jos de ras.
Pentru efect, imaginati-va un tip din seria "very busy and important", finantist, om de bursa, foarte serios si totally oblivious de ceea ce pronunta de fapt:
el: so, how much do you think translation services cost in cheesy-now? Do they speak romanian in cheesy-now? I propose two return-flights London-cheesy-now.

asta de la acelasi om care imi spunea ca are un prieten bun roman pe care il cheama dolăriciu (in case u were wondering, pronuntia e far far away from the real name, dar acum aproape ca imi doresc sa exite o persoana cu numele asta)

3) moldovenii sunt ordodocsi de rit vechi si sarabtoresc craciunul pe 7 ianuarie. go figure!

4) Daca esti rezident British Isles, nu ai drept la pasaport U.K.. Asta e prea dura sa incerc sa o deznod, ca vine cu issues de la orele cu tanti aia cu alunita gigantica si gleznele etern nude.

acu, apel catre natiune, mai scrieti si voi manca-v-ash, turkey! :P

ma duc sa ma culc. Pumnii stransi, tineti minte!

Un comentariu:

Oana spunea...

dupa weekendul asta in care o sa dorm ffff mult, promit sa scriu.
deocamdata creierul meu in shut down!