vineri, 13 iulie 2012

Vineri 13

E Vineri si e 13 copii! ascundeti-va bunicii, fumatzi-va izoprenele, epilati-va pisicile.. dar nu iesiti din casa! iar daca ati iesit, faceti-va cruce si scuipati de 3 ori in san..

ce vreau eu zilele astea:
1) o vacanta :) mi s-a lungit gatul asteptand sfarsitul lui iulie sa vin acasa.. sa beau o cafea cu ai mei in curte de dimineatza, sa rad la o bere cu "ai mei" pe seara.. sa vad oameni, sa aud romana..
2) as vrea sa spun ca vreau o tara ca afara.. dar nu vreau o tara ca afara.. eu sunt afara.. eu vreau ca romania sa fie romania. ma simt furata de tara. inainte nu intelgeam legatura asta dintre politica, guvern, administratie si persoana mea. acum o inteleg mai bine. si nu numai ca politicenii astia nu ma (ne) reprezinta... dar mi se pare ca ne tradeaza si ne fura de limba, de respect si omenie, de un potential "acasa" ...ne-au jecmanit odata comunistii de identitate, de intelectuali si de viitor.. si uita-ne iar intr-un 2012 in care oamenii vor sa plece din aceleasi cauze din care voiau sa fuga din tara inainte, ca nu se mai poate trai asa, un 2012 in care exista un hau de netrecut intre clasa politica si oamenii pe care ar trebui sa ii reprezinte, asa cum inainte era statul comunist, nu cetatenii, o lipsa acuta de valori, cu multi din cei capabili plecati pe afara ( probabil asumandu-si alte identitati nationale.. cum au facut-o altii inainte lor, ca Ionescu(o), Brancusi etc. ), si cu un "viitor" care nici macar nu e in stare sa treaca bacul...
proasta vorba asta, romaneasca in fapt, "capul plecat sabia nu-l taie" .. dar mi se pare ca ne-au facut sa plecam capetele si acum au inceput sa le si taie..
3) as vrea ca toti astia care s-au perindat pe la putere in ultimii aproape 23 nu numai sa isi dea demisia, as vrea sa renunte la cetatenia romana.. as vrea sa se declare "fara tara" ...nomazi.. orice,numai romani nu ..
4) as vrea o clasa de intelectuali cu coloana vertebrala.. activi, implicati.. as vrea polemici bine consolidate, cu fond si structura..nu balcanisme sui, nu balci si nu taraboi
si s-au mai si ofuscat domnii de plagiatul prim ministrului....ma intreb pana acum ce au asteptat? de altceva nu ii doare? nu ii deranjeaza ca se copiaza din clasa 1 pana la facultate peste tot si ca asta e o practica oarecum acceptata? au sarit ca niste cate pe ponta.. dar eu nu am vazut sa fi iesit ceva mai productiv din asta. .se se recunoasca o problema sistemica si, in loc sa iasa domnii cu cartonasele cu "ponta nu ma reprezinta", sa se propuna o solutie pentru a combate mentalitatea asta de " copiute, fituici, referate. net etc"..sa se duca in scoli sa tina niste cursuri pe etica, niste cursuri despre cum sa citezi corect sursele, ceva acolo..

imi place clasa noastra de intelectuali si academici .. ca tac malc ...probabil or gandi intens..

5) as vrea sa dispara ideea asta ca ce e european e bun, si ce e romanesc e rau sau prost facut.. as vrea sa incetam sa mai lingusim  UE, si sa gasim varianta noastra .. solutia noastra, nu a lor..
6) as vrea jurnalisti bine educati, cu coloana vertebrala.. as vrea o institutie a persei care sa functioneze bine
7) as vrea sa il tina pe nastase forever in puscarie si sa ii gaseasca colegi de celula din gasca fostilor lui amici
8) vreau dreptate! vreau justitie! .. meritam voci si meritam justitie! si astea trebuie sa ni le facem noi ..
9) as vrea sa vina toamna odata .. si as vrea sa am bilete de avion nelimitate..

si daca va ganditi ca ce-mi pasa mie din Viena sau ca imi e usor sa vorbesc de aici, tin sa va anunt ca si in Viena tot romanca sunt, de etnie romana, de nationalitate romana, si de cetatenie romana....

as vrea sa scriu mai des pe blogul asta :)).. ma uitam in spate..si cred ca e o idee buna blogul asta..



2 comentarii:

Momo spunea...

Am iesit. In ciuda tuturor avertismentelor, am iesit. Nu am putut sa gasesc un xerox bun nici in 3 locuri, ciresele galbene carora le-am promis ca unor sinistrati in avalansa ca ma intorc dupa ele in 15 minute dupa ce xeroxez se vindusera...asta ca incalzire pentru durerile facerii de cind am venit acasa. It was that time again. Prietenele stiu de ce ;)

PS. Da, si eu vreau!

Momo spunea...

Si eu vreau ca politica sa nu mai fie un tabu, sa poata fi discutata fara porniri ancestrale de distrugere a opozantului, fara sa ne mai scindeze ca societate, ca ne tot scindam de la 1900 incoace de nu stiu cum mai putem fi in acelasi corp cu noi insine fara sa ne sarim in cap.
Serios, sa punem sa aflam despre celalalt ca tine cu nemesis-ul nostru politic si sa fie ok, sa nu ne dorim sa ne ridicam de la masa si sa nu lasam loc de tacere jenanta intre noi...